onsdag 14. september 2022

Ferie på Malta? Her får du anbefalinger fra en som har bodd der et år!


Malta har varm temperatur, vill natur og historie, vakre strender og historiske bygninger. Å være på Malta er som å bli flyttet tilbake i tid. Man føler at man ikke er i det 21.århundre. Flere scener fra Game of Thrones er filmet der. Vil du dra dit på ferie? Her kommer tips fra mine erfaringer da jeg bodde der i 2019/20.

Transport på Malta

Det går busser de fleste steder og man kan finne det på google maps, men det kan være litt forvirrende og ikke alltid helt korrekte beskrivelser. Man må ofte også bytte buss en del. Så hvis man kan kjøre på «feil» side av veien, er det bedre å leie bil, det er ikke så dyrt. Men de har også Bolt appen, som er relativt rimelig.

 

Hva bør du se når du er på Malta?

Mdina er en gammel by innenfor en mur. Det føles som om du blir transportert i tid. Verdt et besøk.

Det er fint å gå rundt i Valetta, også en gammel by. Ikke så stor, men veldig vakker.

Sør for Valetta er tre gamle byer, The three cities, med blant annet Burgu, som jeg har bilde av under, sett fra Senglea. Birgu by night.


Shopping i Sliema, der er det et stort kjøpesenter og mange kjedebutikker i gatene.

Mange utesteder i St. Julian

Lascaris war room ved Upper Barakka Gardens i Valetta. God guided tur hvis man er interessert i historie. Malta er et land der det har vært mye krig.

Victoria er den største byen på Gozo med et Citadell der man kan se utover hele byen.

 


Strendene/badesteder

Oktober er en fin måned. Ikke så varmt og vannet vil antakelig være bra å bade i. Tror jeg badet fra april-oktober da vi bodde der, og jeg bader aldri hvis det er under 20 grader i vannet.

Għajn Tuffieħa: vår favorittstrand da vi bodde på Malta. Fantastisk natur og strand. Ikke altfor mange mennesker. Det går buss dit.


St.Peters pool: Vakkert sted sør på Malta. Fint hvis du liker å hoppe ned i krystallklart vann, ikke så mange folk hvis du ikke drar i helgen. Kan være understrømmer og bølger. Litt vanskelig å komme til uten bil.



Fomm Ir- Rih: er veldig vakker, men vanskelig å komme til uten bil, må også gå på en smal sti for å komme deg ned. En venninne som kom på besøk turde ikke å gå ned dit. Så lite folk. 

Comino: du må ta en ferge over dit, men verdt turen hvis det ikke er helt i høysesong. For da ligger folk som sardiner i boks. The blue lagoon er vakker og fin å bade i. Noen huler hvis du svømmer over bukta.



Gozo er den tredje øyen. Fergeturen er fin og det er vakkert å se øya fra båten. Det første bildet i bloggen er fra fergen. De har noen fine strender. Vi likte Xlendi beach, men var ikke på så mange av dem. Det er kafeer og spisesteder rundt der.

 

Hva bør du spise?

Maltesisk mat er ikke så spesiell. Det er mange bakerier med paier og annet frityrstekt «kaker» med kjøtt. Billig og godt, men kanskje ikke så sunt. Kanin er en slags nasjonalrett, men jeg ble ikke så imponert av det. Men hvis du får sjansen er risotto med blekk fra blekksprut kjempegodt! Det er masse restauranter, men vi spiste ikke så mye ute. Under er anbefaling av noen steder vi var flere ganger eller kunne tenke oss.

Tarragon i St.Pauls bay var fantastisk. Ikke så billig, men verdt det. De har en bra set menu. Og hvis du bestiller tidlig får du usikt! https://tarragonmalta.com/



Koi sushi i St.julian har sushi og asiatisk mat buffet. Generelt veldig bra kvalitet på det jeg spiste der. Lunsjen er litt billigere, og du kan spise like mye som middagen. https://koi.restaurant/

Cheeky monkey er flere steder hadde happy hour før, vet ikke om de har det lengre. Men forskjellig snacks som er lett for barn å spise og for voksne hvis man tar en coctail eller to.

Ingen kommentarer: